Uncategorized

Диагнозата на гестационен диабет се основава на различни критерии.

Диагнозата на гестационен диабет се основава на различни критерии.

Избягвайте големи хранения непосредствено преди лягане, но не си лягайте гладни.Създайте релаксираща рутина преди лягане. Това може да включва топла вана или душ, масаж, медитация, изображения или тихо време.Имате тиха, удобна спалня. Дръжте стаята си на по-хладна страна, изключете ярките светлини и включете бял шум (като вентилатор), ако това помага.Скрийте часовника, ако сте „наблюдател на часовника“.Обсъдете с вашия доставчик на здравни услуги дали лекарствата, билковите добавки или други терапии може да са подходящи за вас.Както при повечето други здравословни проблеми, да се уверите, че водите най-здравословния си начин на живот е абсолютно задължително. Хората, които спортуват редовно, се хранят здравословно и поддържат ниски нива на стрес, са тези, които спят най-добре. Сладки сънища!Допълнителни ресурсиАмерикански съвет за упражненияBootzin, R.R., Perlis, M.L. (1992). Нефармакологични лечения на безсъние. The Journal of Clinical Psychiatry, 53, 37-41.Национална фондация за сън Преглед на PDF

Нараняванията на гърба се случват по различни причини, включително неправилно повдигане, падане или травматични инциденти. В зависимост от тежестта на нараняването, някои хора се нуждаят от операция заедно с рехабилитация и терапия. Рехабилитацията е неразделна част от здравето на гръбначния стълб, за да се осигури правилна стойка, стабилност на сърцевината, осъзнаване на движението и мускулна сила около гръбначните дискове.

Ядрото се състои от аксиалния скелет и мускулите около гръбначния стълб. В този регион 30 мускула се прикрепят или произхождат между гръбначния стълб и корема, кръста, таза и бедрата. Тези мускули пренасят и приемат сили между горните и долните крайници. Следователно основната сила е жизненоважна за почти всяко движение, което преживяваме в ежедневието ни.

Повечето хора, които страдат от нараняване на гърба, са нетърпеливи да преразгледат своите редовни житейски задължения и хобита, но бързането обратно към живота не е идеално, когато има болка, белези и слаба мускулатура. При рехабилитацията на гръбначния стълб тези три принципа са важни за осигуряване на стабилни емоции по време на лечението.

* Дишането е от съществено значение не само за живота, но и за да ви предпази от задържане на напрежение в мускулите. Когато се почувствате стресирани за гърба си, направете три дълбоки вдишвания и издишвания.

* Приемането на настоящия момент гарантира, че няма да се тревожите за случилото се и какво ще се случи. Човешкото тяло се нуждае от време за рехабилитация и няма бързо решение за възстановяване на баланса на мускулната система. Този принцип гарантира, че ще бъде постигната стабилна прогресия.

*Осъзнаването е важно за моторния контрол и моделите на движение. Когато сте наясно с движението или стойката си, вие сте по-способни да се откажете от лошите навици и да осъзнаете какви движения или позиции помагат или пречат на гърба ви. 

Когато е медицинско одобрен за упражнения за рехабилитация на гърба, увеличаването на силата на ядрото е жизненоважно за намаляване на болката в гърба и реинтегриране на моделите на движение с по-добро осъзнаване, стабилност и укрепване на ядрото. Винаги  следвайте указанията, предписани от Вашия лекар, хирург или физиотерапевт. Когато сте медицински изчистени, следващите фази 1 и 2 прогресия могат да бъдат от голяма полза за гърба ви след нараняване.

Фаза 1 – Стабилност и мобилност

Първата фаза включва основни упражнения за осъзнаване, сила и стабилизиране на тялото. От съществено значение е тези упражнения, които изграждат основите на основната мускулатура, да се изпълняват правилно преди напредване.

Наклони на таза

Предназначение: Това движение помага за осъзнаване на предното и задното накланяне на гръбначния стълб и как се чувства неутрален таз. Това основно движение развива постуралните мускули и „събужда“ обхвата на движение за таза и кръста.  

Начин на изпълнение: Легнете на земята с плоски крака на пода. Поставете два до три пръста върху тазобедрените кости. Наклонете таза към гръдния кош, изравнявайки гърба в земята. Задръжте за две до три секунди и след това наклонете таза далеч от гръдния кош, усещайки как долната част на гърба се повдига от земята. Задръжте и продължете това движение. Упражнявайте за 60 секунди.

Плъзгания за крака

Цел: Това упражнение повишава силата и стабилността на ядрото, като същевременно удължава долния крайник. Той също така помага за поддържане на неутрален гръбначен стълб, като същевременно интегрира движението в долните крайници. Как се изпълнява: Легнете с лице нагоре, поставете ръце върху бедрата и намерете неутрален гръбнак; дръжте краката на земята с колене във въздуха. Ангажирайте коремните мускули и докато издишвате, изпънете десния си крак и плъзнете петата по земята. Върнете се в изходна позиция и, като поддържате ангажираност, плъзнете лявата пета по земята. Продължете това движение за шест до осем повторения на всеки крак.

Хип мост

Предназначение: Това упражнение укрепва задните мускули на гърба, бедрата и краката. Как се изпълнява: Легнете на земята с ръце до страните си; поставете петите си близо до глутеалните мускули. Повдигнете бедрата във въздуха, като същевременно държите стъпалата и лопатките удължени в земята. Задръжте за 20 до 30 секунди. Птиче куче

Цел: Това упражнение осигурява стабилност, като същевременно укрепва мускулите на ядрото и бедрото.

Как се изпълнява: Заемете позиция на четворки, с ръце под раменете и коленете на разстояние от бедрата. Изпънете левия крак отзад и огънете стъпалото. Изпънете дясната ръка отпред с палеца, обърнат към тавана. Дръжте корема ангажирани и стабилизирайте лявото рамо, така че лопатката да не се свие в позата. Задръжте за 10 до 20 секунди и повторете от противоположната страна.

Модифицирана странична планка

Предназначение: Това движение укрепва косите мускули и повишава стабилността и силата на лопатките. Как се изпълнява: Седнете на пода и се качете от дясната страна на тялото. Свийте долната част на коляното и ръката на 90 градуса. Повдигнете бедрата от земята и дръжте дясното рамо далеч от ушите. Повдигнете лявата ръка над главата. Задръжте за 20 до 30 секунди и повторете от противоположната страна.

Фаза 2 – Движение

Втората фаза включва повече движение и включва напреднали пози, след като фаза 1 бъде овладяна. Накланяне на таза за стабилност

Как се изпълнява: Седнете върху топка за стабилност. Поставете ръцете си на бедрата, за да привлечете вниманието към таза. Издърпайте таза напред, усещайки, че сърцевината леко се свива. Следвайте това, като приберете таза назад, усещайки лек свод в долната част на гърба. Продължете за 60 секунди.

90-градусови пързалки за крака

Как се изпълнява: Легнете на пода с неутрален таз. Дръжте два до три пръста върху областта на тазобедрената кост. Ангажирайте ядрото и повдигнете коленете до 90 градуса. Изпънете десния крак до точка, в която усетите, че ядрото се захваща. Върнете се в центъра и запазете сърцевината, докато изпъвате левия крак. Продължете това движение за шест до осем повторения от всяка страна.

Маршируващ хип мост

Как се изпълнява: Легнете на земята и повдигнете бедрата в статична поза на мост. Стабилизирайте ядрото и седалищните мускули, докато повдигате дясното коляно на 90 градуса, до точката, където пищяла е успореден на тавана. Освободете стъпалото и повдигнете крака. Важно е да поддържате неутрален таз, без да позволявате на бедрото да падне. Продължете това движение за четири до осем повторения.

Птица куче от лакът до коляно

Начин на изпълнение: Заемете позиция на всички четири, с ръце под раменете и колене на разстояние бедрата един от друг. Изпънете левия крак отзад и огънете стъпалото. Изпънете дясната ръка отпред с палеца, обърнат към тавана. Дръжте корема ангажирани и стабилизирайте лявото рамо, така че лопатката да не се свие в позата. Поддържайте стабилността на ядрото и издърпайте лакътя и коляното един към друг и след това изпънете крайниците. Извършете четири до шест повторения и след това сменете страните. Модифициран страничен планк с ротация на гръдния кош

Как се изпълнява: Седнете на пода и се качете от дясната страна на тялото. Свийте долната част на коляното и ръката до 90 градуса. Повдигнете бедрата от земята и дръжте дясното рамо далеч от ушите. Повдигнете лявата ръка над главата. Бавно завъртете реброто към пода и прокарайте лявата ръка под гръдния кош. Завъртете нагоре и се върнете в изходна позиция. Извършете четири до осем повторения, преди да смените страната.

Нивото на кръвната захар и хемоглобин A1C са два често срещани кръвни теста, които проверяват за преддиабет и диабет. Тези тестове също са полезни при редовното наблюдение на човек с диабет. 

Какво представляват кръвната захар и хемоглобина A1C?

Глюкозата е хранително вещество от храната, което навлиза в кръвния поток, тъй като храните, съдържащи захар, се усвояват и усвояват от стомашно-чревната система. Може също да се освободи от клетките на тялото в кръвния поток, когато нивата на кръвната захар са ниски.Глюкозата от храната пътува до клетките в тялото, за да се използва за енергия.Тялото се стреми да поддържа нормално количество глюкоза в кръвтаИнсулинът, произведен от панкреаса, е като ключ, който „отключва” клетките, за да позволи на глюкозата да влезе. Ако няма достатъчно инсулин или той не работи правилно, глюкозата се „заключва” от клетките и се натрупва в кръвния поток.

Нивото на кръвната захар или глюкозата отразява колко глюкоза присъства в кръвния поток.

Хемоглобинът A1C (често съкратен до “A1C”) отразява средното ниво на кръвната захар на човек през последните 2-3 месеца. Отчита се като процент. 

Какво означават стойностите на кръвната Ви захар и A1C

Забележка: Орален тест за глюкозен толеранс (OGTT) може също да се използва за диагностициране на преддиабет и диабет. Диагнозата на гестационен диабет се основава на различни критерии.

Защо кръвната захар е важна? 

•Когато кръвната захар не може да попадне в клетките, нивото на глюкозата се повишава над нормалното.

•Постоянно високите нива на кръвната захар ще доведат до преддиабет и диабет. Ако не се лекуват, тези опасни състояния ще увредят сърцето, очите, бъбреците и краката. Преддиабетът и диабетът причиняват преждевременна смърт. Вижте фактите за годност „Предиабет“ и „Диабет тип 2“

Как да поддържате нормални нива на кръвната захар и хемоглобина A1C 

Наличието на излишни телесни мазнини е основната причина инсулинът да спре да работи правилно. (Това не включва диабет тип 1)Следвайте тези препоръки, за да поддържате кръвната си захар в нормалните граници:Отслабнете. Загубата на тегло само с 5-10% от телесното ви тегло може значително да понижи нивата на кръвната ви захар.Обвържете се със здравословна диета. (За примери за здравословни диети вижте нашите Fit Facts „DASH диета“ и „Средиземноморска диета“.)Яжте нездравословна храна пестеливо.Движи се повече. Направете физическата активност редовна част от вашата рутина. Бързото ходене е удобен начин да влезете в това.Посетете вашия доставчик на здравни услуги, за да обсъдите дали лекарствата са необходими, за да намалите кръвната си захар.

Допълнителни ресурси

Американски съвет за упражнения

Американска диабетна асоциация

Преглед на PDF

Кой каза, че баба не може да те събори и да изстреля баскетболната топка? Или този дядо не можеше да скочи с пилон? Просто прегледайте тази фотогалерия на CBSNews на старши олимпийци или гледайте трейлъра на документалния филм „Age of Champions“ по-долу, за да бъдете впечатлени.

„Победата е всичко“, каза Джон Тейтъм, един от плувците от Вашингтон, окръг Колумбия, на брат си. Не си мислете, че тези старши олимпийци губят конкурентното си предимство с възрастта.

В Сан Диего (домът на централата на ACE) възрастни атлети в момента се състезават за злато на олимпийските игри за възрастни в Сан Диего. Събитията включват стрелба с лък, ракетбол, футбол, сърф и др.

ACE смята, че е доста страхотно, че тези старши олимпийци са подчертани в документален филм и по-важното е, че остават активни. Прочетете един от нашите ACE FitFacts™, за да разберете защо активните възрастни хора се радват повече на живота. И за да подкрепим целите за здраве и фитнес на възрастните хора, ние предлагаме 20% отстъпка и талон за безплатна фитнес консултация или групова сесия на членовете на AARP®.

Ако се интересувате да гледате „Епоха на шампионите“, премиерата му ще бъде на филмовия фестивал в Сан Диего този уикенд.

[чрез KPBS]

Първата дама Мишел Обама каза, че нейните “[тенис] умения са много съмнителни”, но това не й попречи да играе на двойки срещу Серина Уилямс и да направи 55 mph сервис.

Г-жа Обама посети US Open в петък и говори с местни деца за важността на физическата активност в Тенис асоциацията на САЩ (USTA) Да се ​​движим! събитие. Да вървим! е кампанията на първата дама срещу детското затлъстяване.

Тя спомена, че е започнала да играе тенис след факултета по право, защото нямало много кортове в южната част на Чикаго, където е израснала.

Този спорт допринесе ли е за нейните известни, тонизирани ръце?

ACE е горд поддръжник на кампанията Let’s Move.

[чрез AP и Politico]

„Предиабет“ означава, че количеството захар (глюкоза) в кръвта Ви е по-високо от нормалното, но не е достатъчно високо, за да се счита за диабет тип 2. Обичайно е човек с преддиабет да се чувства напълно нормално. Въпреки това, това е сериозно медицинско състояние, което, ако не се лекува, често прогресира до диабет тип 2. 

Добрата новина е, че няколко промени в начина на живот могат да допринесат по голям начин за предотвратяване на диабет тип 2 и отрицателното въздействие на преддиабет върху здравето. Едно революционно изследователско проучване, Програмата за превенция на диабета (DPP), доказа, че загубата на малко тегло чрез промяна в начина на живот е по-ефективно от лекарството за обръщане на преддиабет.  

Препоръките на DPP за отслабване могат да бъдат включени в начина на живот на всеки. Ако имате преддиабет, ето 8 стъпки към по-добро здраве: 

Оценете нивото на мотивация. Запитайте се: „Мога ли да поема ангажимента да подобря здравето си? Готов ли съм да положа упоритата работа, която е необходима, за да направя трайна промяна?“ Ако е така, вие сте готови да предприемете следващата стъпка.Обвържете се с по-здравословно хранене. Избягвайте „прищявките“ диети или всеки продукт, който обещава „бърза и лесна“ загуба на тегло. Участниците в DPP са отслабнали, като водят ежедневен дневник за храната за всичко, което са яли и пили. Те също така се фокусираха върху яденето на храни с по-ниско съдържание на мазнини и калории.Направете физическата активност приоритет. Поставете си дългосрочна цел да бъдете физически активни по 150 минути всяка седмица. Бързото ходене за 30 минути, 5 дни в седмицата е чудесен начин да постигнете тази цел. Не забравяйте да изберете дейности, които ви харесват, и помолете приятел или член на семейството да се присъедини към вас. Ако в момента не извършвате никаква активност, постепенно натрупвайте това количество в продължение на 4-5 седмици.Стремете се да отслабнете малко. Ако сте с наднормено тегло, загубата на само 7% от телесното тегло (и поддържането му) е достатъчно, за да намалите риска от диабет тип 2 с 58%. Претеглете се веднъж седмично по едно и също време на деня и записвайте теглото си. Здравословната скорост на загуба на тегло е 1-2 паунда на седмица.Изградете система за поддръжка. Помолете приятели и членове на семейството да ви насърчават и да ви държат отговорни в усилията ви. Хората, които имат поддържаща мрежа, са по-склонни да отслабнат и да го запазят.Оценете preglednaprodukta.top бариерите. Идентифицирайте ситуации, които могат да провалят усилията ви за отслабване и планирайте как ще реагирате на тях. Например, човек с натоварен график може да се наложи да започне да опакова храна, за да избегне яденето на бързо хранене.Правете редовни прегледи. Вашият доставчик на здравни услуги ще следи вашия преддиабет и ще определи дали имате нужда от допълнителни изследвания или лекарства като част от вашия план за лечение.Фокусирайте се върху положителното.