Uncategorized

Друга полза от кокосовото масло е за кърмещите майки.

Друга полза от кокосовото масло е за кърмещите майки.

Авторът Био Рик е от Съединените щати, но сега живее в Сидни, Австралия. Израснал в Съединените щати, той развил любов към говеждото месо от ранна възраст – благодарение на баща си. На Рик му беше трудно да намери качествено джърки в Австралия, докато не намери www.biltongandbeefjerky.com.au.

Една моя приятелка се чувстваше малко под времето от известно време и сякаш беше

Талията не лъже

Размерът на талията е повече от просто число или приятна за окото фигура. Това е отличен индикатор за добро здраве. Хората събират мазнини около вътрешните си органи и тези мастни джобове са най-видими около линията на талията.

Висцералната мазнина увеличава размера на талията и е най-точният индикатор за развитието на някои заболявания.

Например, размерът на талията е по-надежден показател за сърдечни рискове от ИТМ (индекс на телесна маса). Също така е добър индикатор за развитие на нечувствителност към инсулин, което е отличен начин за прогнозиране на риска от развитие на диабет тип II по-късно в живота.

Размерът на талията се измерва, като се вземе обиколката на областта между гръдния кош и пъпа. За мъжете размерите над 37 отзиви за removio инча се квалифицират като наднормено тегло, а над 40 инча се класифицират като затлъстяване. Жените с размери на талията над 34,6 инча се наричат ​​затлъстели, а над 31,5 инча са с наднормено тегло.

Лошо масло, добро масло

Кокосовото масло започна дългото си преследване през 1953 г. след проучване на д-р Ансел Кийс, който заключи, че маслото угоява и е вредно за сърдечно-съдовото здраве.

През годините различните национални здравни органи на по-голямата част от Северна Америка препоръчват ограничаване на приема на кокосово масло поради високото му ниво на наситени мазнини.

Любопитното е, че никога не е било установено научно доказателство, описващо как храните с по-ниско съдържание на наситени мастни киселини са по-здравословни от тези с високо наситени мастни киселини.

Всички проучвания, които критиците използват срещу кокосово масло, са направени с частично хидрогенирано кокосово масло. Доказано е, че това модифицирано кокосово масло съдържа вредни трансмазнини. Странно, трансмазнините се препоръчват като заместители на кокосовото масло през седемдесетте и осемдесетте.

Необработеното кокосово масло, което е нерафинирано, неизбелено кокосово масло, получено от ядрото или месото на зрели кокосови орехи, не съдържа трансмазнини, а по-скоро съдържа високи нива на средноверижни триглицериди.

Доказано е, че средноверижните триглицериди са много по-здравословни от другите наситени мазнини.

Въпреки че последните проучвания признават ползите за здравето на кокосовото масло в азиатските и полинезийските страни, където е роден, американските производители до голяма степен игнорират маслото отчасти поради негативната преса, която получава, но най-вече защото не се отглежда и произвежда в страната.

Преди Втората световна война кокосовото масло е било предпочитаното олио за готвене в повечето кухни в Америка. Въпреки това, японската окупация на Филипините и южните тихоокеански острови означаваше, че доставките ни бяха спрени.

За съжаление търговският интерес повлия общественото мнение през годините на войната. По времето, когато войната приключи, кокосовото масло вече беше жертва на псевдонауката. Той беше свързан с масло и други наситени мазнини и беше обозначен като нездравословен за нашата консумация.

Мазнини и факти

Кокосовото масло съдържа висок процент средноверижни мастни киселини. За разлика от дълговерижните мастни киселини, този вид наситени мазнини е доста здравословен.

Тъй като молекулярните дължини на средноверижните мастни киселини са по-къси от тези на дълговерижните мастни киселини, те са по-лесни за разграждане в тялото. Всъщност те не изискват специални ензими, липопротеини и молекули носители, за да ги транспортират в клетките и да ги използват.

Следователно средноверижните мастни киселини са по-малко стресиращи за храносмилателната система и черния дроб. В черния дроб тези мастни киселини се превръщат в енергия, а не се съхраняват като мазнини.

Тъй като средноверижните мастни киселини не се съхраняват като мазнини, те не се отлагат по стените на артериите, за да причинят по-късно сърдечно-съдови проблеми. Освен това те не се натрупват като висцерална мазнина, която увеличава талията и предразполага хората към диабет. По-скоро средноверижните мастни киселини стимулират метаболизма, насърчават изгарянето на мазнините и водят до загуба на тегло.

Различни проучвания показват ползите от средноверижните мастни киселини и техните предимства пред дълговерижните мастни киселини. В едно проучване тези по-къси мастни киселини увеличават използването на енергия и окисляването на мазнините в участниците в проучването достатъчно, за да им помогнат да отслабнат.

Следователно кокосовото масло намалява затлъстяването на корема и обиколката на талията. Освен това понижава LDL холестерола и повишава HDL холестерола.

Щитовидна жлеза и масла

През последните две десетилетия се наблюдава рязко нарастване на броя на пациентите с проблеми с щитовидната жлеза. Тази тиха епидемия отразява големите промени в нашите диети и нарастването на масовото производство на храна. За тях имаме вина за индустриализацията и Голямата ферма.

Докато добавките с йод могат да помогнат за повишаване на нашата щитовидна жлеза, основната причина обикновено е свързана с нашата диета. Например, някои храни са известни като goitrogens.

Goitrogens блокират йода и скоро водят до появата на гуша. Примерите за гойтрогени включват фъстъчено масло и соево масло.

Повечето от новите хранителни източници на ненаситени мастни киселини са замесени в кризата на щитовидната жлеза. Известно е, че тези ненаситени мастни киселини, за които някога се е смятало, че са по-здравословни от наситените, като кокосовото масло, са причината за сън за дълъг списък от заболявания.

Наситените мастни киселини като соевото масло предизвикват много оксидативен стрес върху тялото. Тъй като тези масла гранясват лесно, производителите трябва да ги рафинират старателно, за да издържат по-дълго. Процесите, участващи в рафинирането, превръщат повечето от наситените мазнини в трансмастни киселини.

Доказано е, че трансмастните киселини увреждат различни тъкани в тялото, включително щитовидната жлеза. Те причиняват хипотиреоидизъм, като инхибират взаимното преобразуване на хормоните на щитовидната жлеза.

Цялостните ефекти на ненаситените масла върху щитовидната жлеза включват блокиране на секрецията на нейните хормони (тироксин и трийодтиронин), намаляване на тяхното разпределение в тялото и понижаване на реакцията на различни тъкани към тези хормони.

Наситените масла, от друга страна, са стабилни и не увреждат функциите на щитовидната жлеза. Нерафинирано нерафинирано кокосово масло, което е най-добрият пример за такива масла, съдържа средноверижни триглицериди, които се обработват по различен начин в тялото. Това е най-здравословното масло.

Толкова много хора, които са преминали от ненаситени масла към кокосови масла, съобщават за значителни подобрения в проблемите си с щитовидната жлеза. Някои от тези хора вече не трябва да приемат лекарства за щитовидната жлеза, за да управляват медицинските си състояния.

Кокосово масло за готвене

Ако искате да отслабнете естествено и да отрежете талията си, трябва да смените олиото си за готвене с кокосово масло. Уверете се, че използвате необработено кокосово масло, тъй като RBD (рафинирано, избелено и дезодорирано) кокосово масло, което обикновено се продава, е преработено толкова много, че някои от съставките на маслото се променят значително.

Необработеното кокосово масло е по-добро от растителните масла, които обикновено се използват като олио за готвене. За разлика от тези популярни масла за готвене, то е стабилно на висока температура и не се поврежда при пържене.

Също така е стабилно на окисляване, което е причината кокосовото масло рядко да гранясва. Може да се съхранява до две години. Тази защита се дължи на високите нива на наситени мазнини.

Друга полза от кокосовото масло е за кърмещите майки. Маслото съдържа лауринова киселина, производно на средноверижна мастна киселина с 12 въглеродна верига. Лауриновата киселина се превръща в монолаурин в тялото. След това това съединение навлиза в кърмата. Включен е и в някои моментни формули. Монолауринът може да помогне за укрепване на имунитета на кърмените бебета. Освен това има някои антивирусни, антибактериални и антипротозойни свойства.

Кокосово масло за по-тънък

За разлика от дълговерижните триглицериди, средноверижните триглицериди в кокосовото масло са по-къси (6 “10 въглерода в дължината на тяхната верига). Това ги прави значително по-различни от другите мастни киселини.

Средноверижните триглицериди допринасят за загубата на тегло по следните начини:

Те се съхраняват минимално като мастни депа. Следователно те не допринасят за висцералната мазнина, отложена около вътрешните органи и видима при хора с широка талия и централно затлъстяване. Те насърчават термогенезата или изгарянето на мазнини. Средноверижните триглицериди се държат повече като въглехидрати, отколкото мазнини, когато става въпрос за метаболизъм. Те се метаболизират незабавно, за да осигурят енергия. Те имат по-ниско калорично съдържание от дълговерижните триглицериди и други мазнини. Те потискат апетита.

Има нарастващ интерес към средноверижните триглицериди, особено сега, тъй като новите проучвания предоставят доказателства за техните широки медицински ползи.

Въпреки това, тези наситени мастни киселини се продават като съставки на хранителни добавки. Вместо официално да признаят, че кокосовото масло е било несправедливо демонизирано, търговските интереси биха предпочели да ни продадат малки дози средноверижни мастни киселини, отколкото да оставят индустрията на соя да страда от вноса на това превъзходно тропическо масло.

Една моя приятелка се чувстваше малко под времето от известно време и сякаш функционираше само на 50% от енергийните нива, които имаше нормално. Затова тя реши, че трябва да направи някои промени в диетата и начина си на живот, за да даде тласък на тялото си. След като се потърси известно време, тя се спря на диетата на каменната ера. Сега това вероятно беше едно от най-трудните за придържане, защото изискваше радикална промяна в хранителните навици. Но тя направи някои големи обещания и претенции и както тя каза, ако ще го направя, може и да го направя както трябва??.

Диетата от каменната ера всъщност съществува от 70-те години на миналия век, но остава доста неизвестна, докато не беше използвана като основа за книга през 2010 г., което беше първият път, когато беше напълно преведена на английски. Това внезапно увеличи потенциалната си аудитория и в рамките на месеци диетата от каменната ера беше рекламирана като новото голямо нещо, което холивудските звезди и звездите на първо място следваха. Много от нас, нормалните хора, също решиха да го пробват, защото това не беше просто диета. Всъщност диетата от каменната ера беше начин на живот, който можеше да ви поддържа здрави до старостта. Но наистина имате полза от него само ако се ангажирате да го придържате до края на живота си и, както моят приятел разбра, трябва да се направят някои жертви.

За да разберете защо, трябва да научите принципите на диетата на каменната ера (интересен факт е, че датчаните използват термина Stenalderkost). По принцип основателят реши, че голяма част от това, което ядем днес, е виновно за съвременните заболявания. Той смятал, че хората са били най-здрави още през палеолита, когато са яли само това, което са били в състояние да ловуват, събират и улавят. Той вярваше, че появата на селското стопанство и храните, които тогава станаха достъпни, са виновни за много от проблемите и болестите, с които хората се сблъскват днес. Например, знаехте ли, че някои от храните, които ядем, всъщност са отровни за нас в сурово състояние? Картофи и други зеленчуци, зърнени храни, боб, млечни продукти и т.н. могат да разболеят човек, ако се консумират сурови. Така че не е голям скок да си представим, че дори когато са сготвени, тези продукти създават стрес върху тялото с течение на времето, ако се консумират редовно.

Най-големият проблем, който моят приятел откри, беше, че засяга много повече от живота ви, отколкото само това, което ядете и пиете. Например нямаше повече нощувки в ресторант или бар, защото трябва да сте сигурни, че всичко, което влагате в тялото си, е напълно органично и няма следа от сол, захари или преработени продукти. По същия начин влизането в магазина за питие внезапно се превръща в изпитание, защото дори бутилка вода може да съдържа добавки.

И така, обобщението на моя приятел: има много добри аспекти и точки, направени с диетата от каменната ера и тези, които имат истинска вяра, отдаденост и време да го направят, ще открият, че това им помага да се чувстват страхотно, както направих аз само след седмица. Въпреки това, за много от нас, които живеят натоварен живот, тази диета е твърде голяма промяна, за да можем наистина да се придържаме към нея и да й дадем фокуса, който заслужава. Това каза, че ще продължа да използвам диетата от каменната ера като основа за начина, по който живея живота си, защото ме накара да се чувствам по-добре.

Биография на автора:

Тази статия е написана от Пол Уинчестър. Той е професионален писател, интересуващ се предимно от здравословен начин на живот и здравословен начин на живот. Можете да намерите повече от неговите статии за диетата от каменната ера в популярното датско списание: http://www.q.dk/.

Един от четирите основни закона за търсенето и предлагането е, че ако търсенето се покачва, докато предлагането остава постоянно,

Ето нещото за диетите: диетите не работят. Загубата на тегло е просто въпрос на калории в стихове изчерпване на калории и ако искате да отслабнете възможно най-бързо с възможно най-малко фитнес, незабавно затворете тази статия и се регистрирайте в MyFitnessPal.com, за да ви помогне да проследите дневен калориен прием.

кредит за изображение

Списък с храни за палео диета

Да, това е най-доброто решение №1 за отслабване.

Но за тези от вас, които търсят нещо извън загубата на тегло, като подобрено здраве, по-висока енергия, повишени спортни резултати, по-чиста кожа и/или по-лесно храносмилане, палео диетата е отговорът на всичките ви нужди от здраве и фитнес.

Накратко: палео диетата включва хранене като нашите предци „пещерния човек, нашето първично аз. Диетата изключва глутен, млечни продукти, бобови растения (боб и фъстъци), преработени храни и повечето захари в полза на органични меса, зеленчуци, плодове, ядки, яйца, естествени захари (мед и агаве) и здравословни масла. Тъй като в мрежата вече има безкрайно богатство от безплатни ресурси за Палео, свързани с това какво представлява диетата, как и защо работи планът, както и рецепти и списъци за пазаруване, аз съм тук, за да разгледам още един общ проблем с Палео диетата : придържам се към него.

1. Палео не е бреме

Ето моето лично виждане относно спазването на палео диетата: не я превръщайте в тежест. Следването му толкова, колкото можете, а не 100% от времето, ще направи прехода по-лесен и навика по-вероятно ще остане. Ако имате планове за вечеря с приятели, поръчайте това, което искате от менюто. Ако сте забравили да опаковате обяд с пилешко и зеленчуци, вземете сандвич на работа. Ако искате кекс след вечеря, продължете и се поглезете. Като мислите за Paleo като за нещо, което да включите в диетата си, а не като план „направи или счупи“, вие ще пожънете здравословните ползи, без изобщо да се чувствате като изневеряващи, ?? копнеж, ?? или преяждане. ??

2. Ще се научите да обичате Палео

Не би ли било чудесно, ако се научите да обичате трафика? Научете се да обичате данъците? Научете се да обичате шефа си? Страхотното нещо на Paleo е, че се научавате да го обичате „чудо в света на диетите. След като следвате Paleo само една седмица, едно-единствено не-Paleo хранене ще се почувства „заради липсата на по-добра терминология“ просто грубо. Започнете Палео, като го включите само като 50% от вашата диета, ще бъдете изумени колко бързо 50% стават 60% стават 70% и така нататък. Много палео-последователи могат да излязат само ден или два от плана, без отчаяно да искат да се върнат обратно (и да се чувстват страхотно).