Uncategorized

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

От Майкъл Долан, 7 януари 2021 г.

6 начина да извлечете максимума от телемедицинското си посещение при вашия ревматолог

С пандемията COVID-19 посещенията за телездраве за управление на РА станаха по-чести от всякога. Изпробвайте тези съвети, за да се възползвате максимално от виртуалното си посещение.

От Ерика Патино, 17 ноември 2020 г.

Предварително са представени нови насоки за лекарства за лечение на ревматоиден артрит

Експерти от Американския колеж по ревматология са хвърлили нов поглед върху изследването и препоръчват предварително най -добрите лекарства за лечение на РА.

От Мерил Дейвидс Ландау 10 ноември 2020 г.

7 съвета как да останете активни у дома с RA

Прекарвате повече време от всякога у дома, но упражненията все още са от решаващо значение – особено при RA. Опитайте тези съвети, за да разклатите тренировката си или да започнете. . .

От Ерика Патино, 22 октомври 2020 г. “

Ябълковият оцет може да намали някои стомашно -чревни симптоми, но говорете с Вашия лекар, преди да опитате. Shutterstock

Ябълковият оцет отдавна се рекламира заради „естествените“ му ползи за здравето, а простото търсене в Google ще даде статии, застъпващи се за използването му като част от режим на отслабване и като домашно средство срещу киселинен рефлукс, наред с други състояния.

Докато научните доказателства, подкрепящи тези и други потенциални лекарствени роли на продукта, в най -добрия случай са ограничени – и в някои случаи липсват – някои хора с множествена склероза (МС) напоследък експериментират с този вид оцет в опит да управляват редица симптоми.

„Мисля, че хората с МС, както всеки друг, започват да следват тенденции, които виждат отразени в медиите или неща, които виждат споменати в социалните медии“, казва д -р Виджайшри Ядав, невролог и професор по семейни термини в Тайкесън в областта на уелнес, както и Директор на MS Center в Oregon Health Научен университет в Портланд. „През последните няколко години много пациенти ме питаха за ябълков оцет. ”

Като цяло, тъй като МС засяга централната нервна система (ЦНС), тя може да причини симптоми в цялото тяло. Повечето експерти смятат, че това е автоимунно състояние, при което имунната система погрешно атакува нормалните тъкани в тялото.

Тук – поне на теория – идва ябълковият оцет. Съединенията, съдържащи някаква форма на оцет, са били използвани от хиляди години заради предполагаемите им лечебни свойства. По-конкретно, ябълковият оцет по едно време е бил използван като антимикробно средство-по същество, старомоден антибиотик за лечение на инфекции.

Съвсем наскоро продуктът беше описан като антиоксидант, който може да се използва за „детоксикация“ (премахване на вредните токсини от) тялото ви.

Така че може ли да помогне със симптомите на МС?

Какво е ябълков оцет?

Английската дума „оцет“ всъщност произлиза от френската фраза „vin aigre“, която буквално означава кисело вино, а киселият вкус на течността се дължи на оцетната киселина, която съдържа.

В случай на ябълков оцет, продуктът всъщност се развива чрез ферментацията на ябълков сок. Дрождите се използват за улавяне на естествените захари в сока и превръщането им в алкохол, който от своя страна се превръща в оцетна киселина с помощта на бактерия, наречена ацетобактер.

Комбинацията от дрожди и ацетобактер, използвана в този процес, се нарича „майка. “Поне исторически лечебните ефекти на ябълковия оцет се дължат на това мощно комбиниране, което всъщност е пробиотик – друг модерен термин в здравеопазването в наши дни.

Не е изненадващо, че предвид произхода си, ябълковият оцет има витаминен и хранителен профил, подобен на ябълковия сок, съдържащ витамин В и полифеноли или растителни антиоксиданти.

„По тази причина, мисля, виждаме много напитки на базата на ябълков оцет по рафтовете на хранителните магазини“, казва д-р Ядав.

Ползи за здравето от ябълков оцет

Всъщност, изследванията показват, че ябълковият оцет може да има някои ползи за здравето – просто не е задължително при МС.

Например, проучване, публикувано през април 2018 г. в Journal of Functional Foods, установи, че пиенето на 30 милилитра (около 2 супени лъжици) течност на ден, заедно с диета с ограничени калории и упражнения, намалява телесното тегло (средно с 8 8 килограма за 12 седмици) и апетита в сравнение само с диета с ограничени калории.

В допълнение, малко проучване, публикувано преди повече от десетилетие, установи, че пиенето на 20 грама ябълков оцет (около 4 чаени лъжички) непосредствено преди хранене намалява нивата на кръвната захар след хранене при хора с диабет. Съвсем наскоро проучване, публикувано в изданието на International Journal for Vitamin and Nutrition за декември 2018 г., установи, че течността намалява нивата на кръвната захар и повишава антиоксидантите при плъхове с диабет.

Изследователите също така предлагат използването на ябълков оцет като алтернатива на антибиотиците, като ефективно предлагат нов начин за разглеждане на старата употреба на продукта. Проучване, публикувано през януари 2018 г. в списанието Scientific Reports, установява, че ябълковият оцет е ефективен за ограничаване на растежа на бактерии Е. coli, S. aureus и C. albicans, които в някои случаи са устойчиви на наличните в момента антибиотици.

Въпреки това „изследванията на тези и други възможни ползи за ябълковия оцет са много в начален стадий, което означава, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на употребата му в тези области“, отбелязва Ядав. „Като цяло има малко информация за потенциала му като антиоксидант, но не достатъчно, за да се каже, че е доказан. ”

И към днешна дата, добавя тя, няма публикувани проучвания в рецензирани медицински и научни списания, подкрепящи употребата на ябълков оцет при лечението на симптомите на МС.

Възможна употреба на ябълков оцет при множествена склероза

Като се има предвид това, има една област, в която продуктът обещава за хора с неврологични разстройства като МС: Ябълковият оцет може да помогне за справяне със стомашно-чревните (ГИ) симптоми, свързани.

Според Института за изследване и изследване на МС в Питсбърг към Университета в Питсбърг, почти две трети от пациентите с МС имат поне един симптом на стомашно-чревен тракт, който продължава шест месеца или повече. Те включват:

Затруднено преглъщане Киселини или лошо храносмилане Гадене или диария Запек или фекална инконтиненция

Въпреки че ябълковият оцет не е проучен като лечение на симптоми на стомашно -чревния тракт при хора с МС, доклад за случая, публикуван в броя на списанието Integrative Medicine от август 2018 г., установява, че той намалява симптомите на киселинен рефлукс с 50 % след пет дни употреба при 73-годишна жена с болест на Паркинсон, която също като МС е неврологично разстройство.

И все пак, както и с другите му възможни ползи, потенциалът за ябълков оцет като лечение на симптоми на стомашно -чревния тракт все още трябва да бъде допълнително проучен, отбелязва Ядав. „Преди да започнете да използвате естествени средства като ябълков оцет, имайте конкретна цел за това, което се опитвате да адресирате, и говорете с Вашия лекар“, добавя тя. „Вашият лекар трябва да ви даде текущото състояние на изследванията и да ви помогне да определите дали продуктът, било то ябълков оцет или нещо друго, ще ви помогне. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за множествена склероза!

Най -новото в множествената склероза

MS няма да ми отнеме всички удоволствия в живота

От Тревис Глисън, 29 април 2021 г.

Проучването на изследваното лекарство за МС Evobrutinib има обнадеждаващи резултати

Евобрутиниб е първият в класа на BTK инхибиторните лекарства, оценен за лечение на МС.

От Брайън П. Дънли, 26 април 2021 г.

20 години живот с МС, без редакция

От Тревис Глисън, 23 април 2021 г.

Новоодобреното лекарство Ponvory на MS намалява умората, показват проучвания

Ponvory също намалява рецидивите и новите лезии при хора с рецидивиращи форми на МС.

От Брайън П. Дънли, 21 април 2021 г.

С МС социалната изолация беше моя норма преди пандемията COVID-19

От Мона СенАприл 21, 2021

Как гмуркането и възстановяването на Gannet ми напомнят за живота с МС

От Тревис Глисън, 15 април 2021 г.

Телемедицина за MS Care: Два палца нагоре

Пациентите с МС и доставчиците на здравни грижи казват, че биха искали да запазят виртуалните посещения като опция в бъдеще, дори след отшумяването на пандемията. . .

От Дон Рауф, 13 април 2021 г.

Как моят саморазговор ме защитава физически и емоционално

От Мона СенАприл 9, 2021

Как да настроя домашно работно пространство с MS в ума

От Тревис Глисън, 9 април 2021 г.

Значението на грижата за мускулите, когато имате МС

От Тревис Глисън, 1 април 2021 г. “

Анна Забела/Shutterstock

Ябълка или круша? Въпросът може да предполага здравословна закуска – или важно разграничение между формите на тялото, което влияе върху риска от диабет тип 2.

Като цяло хората, чиято мазнина се събира по корема – правейки ги с времето да приличат на ябълки – са изложени на по -голям риск от диабет тип 2. Но добрата новина е, че можете да избягате от формата си.

Наднорменото тегло е значителен рисков фактор за диабета, независимо от вашата форма. „Пациентите, които имат по -висок индекс на телесна маса, имат по -висок риск [от диабет]“, казва Дани Сам, доктор по медицина, лекар по вътрешни болести от The Permanente Medical Group в Санта Клара, Калифорния, който е специализиран в лечението на диабет при възрастни. Индексът на телесна маса (ИТМ) се изчислява чрез сравняване на теглото и ръста.

Но докато всеки човек с наднормено тегло е изложен на повишен риск от диабет, тези, които носят много от това допълнително тегло над корема, са изложени на особен риск. Формата на ябълката не само ви предразполага към диабет, но и към лошо здраве на сърцето.

Идентифициране на вашия тип диабет тип 2 на тялото

Експертите смятат, че мястото, където съхранявате излишната мазнина, може да бъде генетично обусловено; с други думи, ако майка ти се притеснява за горнището за мъфини, има вероятност да направиш същото. Формите на тялото в резултат на тези мастни натрупвания изглежда предсказват риска от диабет тип 2. Може да е полезно да знаете термините за категориите на формата на тялото:

Хората от Apple, чиято мазнина се събира около талията им, може да се окаже с това, което се нарича форма на ябълка. Този тип тяло се нарича още „андроид“, а събирането на мазнини понякога се нарича „централно затлъстяване. ”Круша При жените особено мазнините могат да се изтеглят от седалището и бедрата. Добрата новина е, че този вид разпределение на мазнините е по -малко вероятно от коремните мазнини да доведе до инсулинова резистентност или диабет тип 2. Това се нарича още „гинекоидна“ форма на тялото или „глутеофеморална“ мазнина. Като цяло Някои хора събират мазнини навсякъде с доста равномерна скорост, но независимо от формата на тялото, наднорменото тегло или затлъстяването увеличават риска от диабет тип 2. Фактът, че не изпадате нито във форма на ябълка, нито на круша, не ви освобождава напълно, когато става въпрос за предотвратяване на диабет тип 2 и други хронични здравословни състояния.

Не сте сигурни за вашата форма? Измерете талията си

Някои хора могат да разберат с поглед дали са с форма на ябълка или круша. Но ако рискът от диабет не е ясен от поглед в огледалото, едно важно измерване може да ви помогне да определите риска от диабет и сърдечни заболявания: кръста. Ако сте жена и талията ви е по -голяма от 35 инча, имате повишен риск от диабет тип 2. За мъжа магическото число е 40 инча. Ако вашата измервателна лента разкрива, че сте на или над тези цифри, е време за малко намаляване на талията.

Избягайте от формата си

Добрата новина е, че формата на тялото ви не е вашата съдба. Има един начин да намалите риска от диабет тип 2: Отслабнете и поддържайте здравословно телесно тегло.

Ето стъпките, които можете да предприемете:

Бъдете физически активни. Д -р Сам подчертава, че е доказано, че физическата активност помага за предотвратяване на диабета и ще ви помогне да контролирате теглото си. Смесете вашите дейности, за да включите както аеробни упражнения, като ходене или плуване, така и някои тренировки с тежести или укрепване на ядрото, така че да получите цялостни ползи за отслабване. Гледайте теглото си. Ако вече знаете, че сте ябълка или круша, има вероятност да имате и наднормено тегло. Да се ​​върнете към нормалното тегло и да останете там е най -добрият залог за предотвратяване на диабета. Ако ви е трудно да разберете какво трябва да бъде вашето целево тегло, говорете с Вашия лекар. Хранете се здравословно. Хранителна, разнообразна диета, пълна с постни протеини, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци е най-добрият ви залог за дългосрочно здраве. Ако имате преддиабет или вече имате диабет, трябва също да контролирате кръвната си захар. Стремете се и към планиране на меню с ниско съдържание на мазнини, ако искате да намалите кръста си.

Ако формата на тялото, която виждате в огледалото, не е там, където искате да бъде, не се отчайвайте. С известна работа можете да преодолеете риска от диабет – и да се почувствате и изглеждате по -здрави.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин за диабет!

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 https://harmoniqhealth.com/bg/keto-diet/ декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

От K. Aleisha Fetters, 13 ноември 2020 г. “

Depositphotos. com

Фармацевтичните лекарства може да не са единственият ви път към облекчаване на болката.